Cetinje Okrenuto Buducnosti

Dobrodosli na sajt posvecen Cetinju! Ovo je mjesto gdje mozete prezentovati vase ideje i sugestije kako da zajednicki doprinesemo boljoj i ljepsoj buducnosti Cetinja.

Wednesday, May 13, 2009

IZMJESTITI STADION IZ STAROG JEZGRA CETINJA, Tomo Kusovac


Staro jezgro Cetinja ugrožava fudbalski stadion i treba ga izmjestiti. Na ovu ideju došao je, prije deset godina, naš sugrađanin gosp. Dragoslav Caro Mijušković, dipl ing. arh. i obradio je do nivoa idejnog rjesenja, a g-din Vesko Pejović je predstavio na svojoj izložbi "Za ljepše Cetinje" u Plavom dvorcu 2000. godine.
Mišljenja sam da bi se tako dobio ogroman prostor za nove sadržaje a ovom zahtjevu ide u prilog i postojeće stanje stadiona jer ne ispunjava nijedan kriterijum koji sportski objekti ove vrste zahtijevaju.

I glavni i "pomoćni" teren i klupske prostorije i "tribine" i ograda oko stadiona i objekti koji su nekada pripadali vojsci, toliko su zapušteni da je neophodno sve ovo nanovo raditi pa bi bilo najbolje sve to napraviti na drugoj lokaciji ...


Nadam se da će Lokalna uprava razmotriti ovu ideju i angažovati g-dina Dragoslava Cara Mijuškovića da svoj prijedlog razradi do nivoa idejnog projekta kako bi se on mogao preciznije i sveobuhvatnije sagledati ...

Tomislav Tomo Kusovac, Cetinje 12.05.09

0 Comments:

Post a Comment

<< Home