Cetinje Okrenuto Buducnosti

Dobrodosli na sajt posvecen Cetinju! Ovo je mjesto gdje mozete prezentovati vase ideje i sugestije kako da zajednicki doprinesemo boljoj i ljepsoj buducnosti Cetinja.

Tuesday, December 05, 2006

"OXFORD" I U GRADU POD LOVĆENOM

"Pobjeda" 04.12.2006.
VIJESTI IZ "OXFORD" CENTRA U PODGORICI
"OXFORD" I U GRADU POD LOVĆENOM
Sklopljen ugovor sa cetinjskom Gimnazijom o zakupu prostorija. Prvi polaznici
u februaru iduće godine. Zvanična promocija krajem januara. U realizaciji ove ideje nesebično pomogao gradonačelnik Cetinja dr Milo Janković.
"OXFORD" specijalizovana škola engleskog i italijanskog jezika,svakim danom postaje sve značajnija realnost Crne Gore. Naime nakon Nikšića, Bijelog Polja i Bara, "OXFORD" će početkom februara iduće godine otvoriti vrata svog odjeljenja i u Cetinju. Ovih dana je sklopljen ugovor sa cetinjskom Gimnazijom o zakupu prostorija za ove namjene.
Ponosni smo što će "OXFORD" ubuduće biti prisutan u gradu pod Lovćenom i što ćemo dati svoj doprinos učenju kako mladih talenata i starijih Cetinjana, engleskog i italijanskog jezika. Realizaciji te ideje najviše je doprinio gradonačelnik Milo Janković,. On je u u više navrata isticao svoju želju i potrebu Cetinja da "OXFORD"
zaživi u ovom gradu. Prilikom donošenja ove odluke imali smo u vidu, kažu u "OXFORD" centru da će se na Cetinju vratiti mnoga strana diplomatsko-konzularna predstavništva kao i domaća ministarstva, prije svih Ministarstvo kulture Vlade Republike Crne Gore.
Sve će to doprinijeti popularizaciji i "OXFORD" centra i engleskog i italijanskog jezika na Cetinju. Inače prvi polaznici će se u "OXFORDOVIM" klupama na Cetinju naći početkom februara iduće godine, a zvanična promocija, će kako očekuju u "OXFORD" centru održati krajem januara 2007 godine. A da je bilo krajnje vrijeme da i Njegošev grad dobije dobije savremenu školu engleskog i italijanskog jezika, najrečitije govore riječi polaznika "OXFORD" centra u Podgorici, sestara Ivane i Jelene Banović sa Cetinja - iskreno se radujemo da više nećemo morati da putujemo, često i po snijegu i ledu u Podgoricu. Konačno nam se ispunila želja da engleski i italijanski ubuduće možemo učiti u našem gradu.
USKORO FAKULTET?
U Upravi "OXFORD" centra ozbiljno razmišljaju da ova poznata škola preraste u fakultet engleskog i italijanskog jezika. To je kažu ovdje, nije neskromno reći-zahtjev vremena. U ostalom poslije skoro dvije decenije uspješnog rada i brojnih međunarodnih priznanja stekli su se svi uslovi da razmišljamo u tom pravcu. Tim prije što očekuju pomoć od relevantnih međunarodnih institucija iz ove oblasti. Znači li to da će se diplome engleskog i italijanskog jezika uskoro dobijati na "OXFORD" fakultetu u Podgorici?


OXFORD CENTAR

Škola je osnovana 1988. godine sa nazivom INTERNATIONAL SERVIS CENTAR. Od 1997 godine škola mijenja naziv u : ''INTERNATINAL LANGUAGE CENTAR-OXFORD CENTAR''. Dobijena evropska priznanja stalno nas motivišu na sve veću odgovornost prema našim polaznicima, što je u ostalom i naš osnovni moto. Da bi udovoljili zahtjevima građana za korišćenje naših usluga otvorene su poslovne jedinice u : Baru, Bijelom Polju, Nikšiću i Cetinju.
Poslovna jedinica OXFORD CENTRA na Cetinju počela je sa radom 22. 01. 2007. godine. Odziv je jako dobar, i zadovoljstvo je obostrano. U našoj školi zastupljeni su Engleski i Italijanski jezik. Oxford Centar u svom nastavnom programu sadrži sve četiri jezičke vještine: pisanje, čitanje, slušanje i razgovor. Profesori u Centru su stručni, ljubazni i iskusni domaćini, koriste najsavremenije programe što garantuje potpuni uspjeh.
Naše prostorije se nalaze u zgradi Gimnazije, a za detaljnije informacije možete pozvati na broj tel: 069/883-200.



Welcome to Oxford Centar


Koordinator Oxford Centra Cetinje
Kadić Marija 14.05.2007

0 Comments:

Post a Comment

<< Home